ήθελα να κάνω έδιτ να προσθέσω, αλλά δεν διατιθεται ακόμα εδώ
...
θα προσέθετα στο παραπάνω ποστ τα εξής:
το "ασεβες", ξαναδιαβαζοντας, το βρισκω ακαταλαβηστικο, οπότε ξαναπροσπαθώ:
απο την εμπειρια μου, θυμαμαι οτι το ματι πεφτει σε κινουμενα πράγματα... αυτό που κινείται εμφανίζεται κατα χαρακτηριστικό τρόπο και στην περιφεριακή όραση κλπ...
πιστεύω οτι έχουμε την ικανότητα να επιλέξουμε να το αγνοήσουμε και αυτό, όπως και οτιδήποτε άλλο, απο το εύρος της αντίληψής μας, ωστε για εμάς, να μην κάνει κάποια διαφορά...
πιστεύω οτι έχω στο παρελθόν κατ επανάληψη επιλέξει να αγνοώ διάφορα, και έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου στο να απορριψη την αντίληψη πραγμάτων που τώρα δεν μπορώ πλέον να αντιληφθώ, επειδή προφανώς έτσι επέλεξα...
σκεπτόμενος την τυχόν επιλογή μου αυτή στο παρελθόν, δεν θα ήθελα να την επαναλάβω στο μέλλον, αλλα αντιθέτως, να προσπαθήσω να διευρύνω την αντίληψή μου, έτσι ωστε να περιλάβει αυτό που ίσως έχει αγνοήσει...
στο σκεπτικό αυτό λοιπόν, επιλέγω συνειδητά, να μην επιλεγω να αγνοώ τίποτα, επειδή το θεωρώ συμβολική επιλογή εθελοτυφλίας...
όταν λοιπον παρατηρώ καθημερινά διάφορές "προτάσεις", που "ξεφωνίζουν", για την προσοχή μου, με διάφορους τρόπους, αντιλαμβάνομαι, οτι αν δεν αμυνθώ ως προς το πόσο εκτίθεμαι σε αυτό, θα αμυνθώ αναγκαστικα και αυτόματα, πέραν του συνειδητού μου, (χωρίς να μπορώ να το ελέγξω συνειδητά) με το να αναισθητοποιηθώ στο αποτέλεσμα, προκειμένου να διατηρώ την ελευθερία επιλογής μου (που θα πέσει το μάτι μου), και να μην ορίζεται απο αυτό που ξεφωνίζει...
ναι αλλά τότε όπως το βλέπω, θα έχω "επιλέξει", (με το να επιλεγω να εκτίθεμαι), να αγνοήσω μέρος της αντιληψής μου, και θα έχω καταλήξει εκεί που δεν ήθελα, απλώς απο άλλο δρόμο...
ετσι αποφεύγω τα "ξεφωνίζοντα" διάφορα, ωστε να μην "κουφαίνομαι" σιγα σιγά, επιπλέον, όπως νομίζω οτι έχω μάθει να κάνω μέχρι τώρα. και αυτο εν προκειμένω, την παρούσα στιγμή, για μενα μεταφράζεται στην αποφηγή σελίδων με κινούμενα πράγματα που παρατηρώ να κινείται το μάτι μου ασυναίσθητα...
θεωρώ οτι το μάτι μου καλώς κινείται, και οτι αν το τροφοδοτήσω με πληθώρα άκυρων εμπειριών, θα δυσκολέψω την θέση μου στο να διακρίνω τις ορθές, λόγω βαβούρας...
ουφ... ας εβγαλα καποιο νοημα αυτη τη φορα..