Ημερομηνία Δευτ Δεκ 06, 2021 12:14 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

O2. . . 5 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ.

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

O2. . . 5 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ.

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Δεκ 29, 2017 5:05 pm

Τον Γενάρη αυτό, η OXYGEN PARAGLIDING κλείνει τα 5 χρόνια λειτουργείας της.
Με την ευκαιρία αυτή, βρήκα τον χρόνο και την όρεξη να γράψω δυο λέξεις για διάφορες σκέψεις και προσωπικές απόψεις μου γύρω από το ελληνικό αλεξίπτωτο πλαγιάς.


Για εμένα η Oxygen ήταν ένα όραμα για κάτι που πραγματικά αγάπησα και θα αγαπώ για πάντα. Το αλεξίπτωτο πλαγίας! Το όραμα αυτό, πάρα τους δύσκολους καιρούς, αποφάσισα να το υλοποιήσω και να το κάνω πράξη.
Ο απώτερος σκοπός ήταν να ΔΏΣΩ ότι μπορώ και εγώ από πλευράς μου στον χώρο του Ελ. Αλεξίπτωτου πλαγίας. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις και έργα. Αρά κατ’ εμένα η Oxygen έπρεπε να δώσει αυτή τη νέα «σπίθα» που έλειπε, η οποία θα φούντωνε και πάλι την κάπως στάσιμη και μη εξελίξιμη κατάσταση που υπήρχε τότε στα βουνά που δραστηριοποιούμασταν. Αν καταφέρναμε αυτό, όλα τα αλλά όπως η χαρά της δημιουργίας και το κέρδος, σίγουρα θα ερχόντουσαν μόνα τους με το πέρασμα του χρόνου . . .

Έτσι και ξεκίνησε! Όλα αρχίσαν από ένα πυρήνα 4-5 νεότερων ατόμων/πιλότων τα οποία σιγουρά είχαν και έχουν αγάπη και πάθος για αυτό που ξεκινήσαμε τότε. Τα πρώτα βήματα είναι πάντα και τα πιο δύσκολα. Για αυτό και εσάς τους 4-5 που τότε θέλατε αλλαγές για το καλό του Π5 (ξέρετε καλά ποιοι είστε), σας σέβομαι και θα σας σέβομαι - ευγνωμονώ πολύ.

Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για αρχή. Δεν μπορούσε να μην πάει καλά έτσι! Πολλές ώρες σκληρής δουλείας με πολύ στρες και αρκετή πίεση. Αλλά ότι και να κάναμε ήταν βασισμένο πάνω σε πέντε σημαντικούς κανόνες:
Την ΑΣΦΑΛΕΙΑ, την ΕΞΕΛΙΞΗ, το ΗΘΟΣ, την ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Έτσι λοιπόν από τα πρώτα 2-3 χρόνια λειτουργίας, εδραιώθηκαν αρκετά πράγματα όπως:1.Ποιοτικότερες εκπαιδεύσεις
Έπρεπε ο κόσμος να μάθει πραγματικά να ΠΕΤΑΕΙ και πάλι για να το αγαπήσει και όχι μόνο να τσουλάει, να αγοράσει ένα εξοπλισμό και τέλος. Να μάθει να πετάει με ασφάλεια όμως με σταθερά δεύτερο εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων! Επίσης γίνανε ποιοτικά Β & Γ επίπεδά πότε από έδαφος και πότε από αέρα πετώντας ταυτόχρονα μαζί με τον μαθητή.
(, , ,μου έχει λείψει αυτό το να πηγαίνω «βόλτα» τους μαθητές εν πτήση)

Δυο χρόνια μετά, και κατόπιν των αποτελεσμάτων, τα τότε «ανέμπειρα» άλλα πρωτοπόρα βήματα εκπαίδευσης της Οxygen, τα ακολούθησαν και άλλες σχολές του χώρου. Αυτό το φρεσκάρισμα είχε ως αποτέλεσμα το βουνό να «ξυπνήσει» για τα καλά και πάλι. Άμεσο αποτέλεσμα του «ξυπνήματος» αυτού είναι προσέλευση διπλάσιου κόσμου αλλά και διπλάσια χαμόγελα καθημερινά!
(Οι παλαιότεροι πιλότοι στον χώρο που ζήσαν την αλλαγή αυτή, ξέρουν καλά τι εννοώ)


2.Περισσοτεροι πιλότοι διθέσιων έτσι ώστε να μυήσουν και άλλους σε αυτό το γλυκό ναρκωτικό μας.
Μέσα στα πρώτα τρία χρόνια τριπλασιάσαμε τον αριθμό των πιλότων διθέσιων που υπήρχαν ως τότε στα βουνά της Αττικο-Βοιωτιας. Αυτή η αύξηση των ποιοτικών διθέσιων πτήσεων εθισμού βοήθησε πραγματικά πάρα πολύ στο να προσελκύσουμε περισσότερο νέο κόσμο στον χώρο μας.3. Ποιοτικότερες παροχές. Σε εμπόριο αλλά και after sales service
Εδραιώθηκαν οι πρώτες μετρήσεις ακριβείας με LAZER στις αρτάνες, και μαζί τους, τα πρώτα πραγματικά service με ακριβείς μετρήσεις στις πτέρυγες.
Ήρθαν αρκετές πτέρυγες δοκιμής για πολλά νέα μοντέλα.
(αυτό ήταν σοβαρό μάθημα και για εμένα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσό μπερδεμένα τα έχουν στο μυαλό τους αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές νέας πτέρυγας. Είτε από αγνοία είτε από παραπληροφόρηση. Δοκίμαζαν μονοί τους την πτέρυγα και ερχόταν η ευχάριστη έκπληξη, ή η απογοήτευση. . . )
Όσων αφορά τις προτάσεις μας για εξοπλισμούς. Τα πράγματα είναι απλά.
Πετάμε και δοκιμάζουμε σχεδόν ότι κυκλοφορεί, έτσι ώστε να ξέρουμε τι πρέπει να ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ στον κάθε φιλο-πελατη μας. Αυτό το κάνουμε πάντα με ΗΘΟΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ανεξάρτητα από το τι οικονομικά συμφέροντα μπορεί να έχουμε ή να μην έχουμε σαν επιχείρηση. Ανταλλαγές εξοπλισμών κ.α.
(πχ . . . . δεν υπάρχει αυτή η ζώνη/εφεδρικό που είναι καλύτερη/καλύτερο για όλους και σε όλα παιδιά! . . . πάρτε το χαμπάρι και φτυστέ την καραμέλα αυτή. Ψαχτείτε και δείτε τι ανάγκες έχετε εσείς προσωπικά σαν πιλότοι. )

4. Νέα γενιά από βοηθούς εκπαιδευτών, για τους οποίους θέλουμε να ελπίζουμε ότι λίγο αργότερα αυτοί θα είναι αυριανοί εκπαιδευτές!

Προσπαθήσαμε αρκετά να τους μάθουμε εξ'αρχής, πως και τι θα τους μάθουνε! . . . . γιατί???
Κατά πρώτο λόγο, για το καλό αυτού που αγαπάμε. Οι ΠΟΙΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ,,,,οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι αρκετοί,,,, είναι σιγουρά οι «βασίλισσες» σε αυτό το μελίσσι που λέγεται ελληνικό αλεξίπτωτο πλαγίας. Εκτός αυτού, θέλουμε να ελπίζουμε σε νεότερα, πιο φρέσκα και πιο ανοιχτά μυαλά, με περισσότερα περιθώρια εξέλιξης. Τα οποία αυτά νεότερα μυαλά σε 4-5 χρονιά το πολύ θα είναι έτοιμα να πάρουν την σκυτάλη από αυτούς που «βάρυναν» από μια συνεχής δεκαετία βασικών εκπαιδεύσεων. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν κάτι μένει ίδιο και στάσιμο πάνω από μια δεκαετία,,, χάνει το πάθος του, γερνάει και υστέρα χαλάει. Όταν κάνει κάποιος κάτι καθαρά και μόνο για οικονομικούς λογούς, σιγουρά δεν θα μπορέσει να έχει την χαρά και την ικανοποίηση που θα έχει το σίγουρο καλό αποτέλεσμα του παθιασμένου και διψασμένου νεότερου.
BONUS TIP: Για να γίνει κάποιος αρκετά καλός εκπαιδευτής, πρέπει να είναι και ο ίδιος ενεργός πιλότος με καθημερινές πτήσεις, και μάλιστα να έχει και ένα αρκετά υψηλό πτητικό επίπεδο. Μόνο τότε δεν θα είναι ένας απλός θεωρητικός εκπαιδευτής. Αν οι δάσκαλοι που θα βγουν στο σύντομο μέλλον είναι απλά μέτριοι πιλότοι, να μην περιμένουμε υγιείς και καλού επιπέδου μαθητές.


5. Events για διασκέδαση ταυτόχρονα με ασφαλή πτήση και εξέλιξη.
OXYGEN TEAM SCRAMBLΕ: Όσοι νεότεροι πιλότοι συμμετείχαν, ξέρουν τι θέλω να πω.6. «πραγματικά» και «ποιοτικά» S.I.V.
Ουδέν σχόλιόν επι τούτου.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τέλος πάντων καλά τα παραπάνω παραδείγματα αλλά, so far , so good , so what λένε οι Αγγλάρες!
Που θέλει να καταλήξει ο πολυλογάς και τι θέλει να πει ο ποιητής λοιπόν?

Πάμε για split ? Ναι, είναι και μιας μορφής κάλεσμα το άρθρο αυτό.
Εξ’ αρχής δεν μου άρεσε το “one man show”, άσχετα με το ότι με κυνηγάει κάποιες φορές :(

Οκ, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Αλλά αν δεν τα μοιράζεσαι , δεν έχουν κανένα νόημα, , , , απλά ξεχνιόνται, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν.
Όταν ξεκίνησα την OXYGEN ένα βασικότατο κίνητρο ήταν το να ανατρέψω τα τότε κατεστημένα και όχι για να έχω πολλά κέρδη. Κατά κάποιο τρόπο (θέλω να) πιστεύω ότι το έκανα λίγο.
Εξαρχής όμως πίστευα και τώρα πιστεύω ακόμα πιο πολύ σε κάτι.
Είμαι σίγουρος πια λοιπόν, ότι την δουλειά που κάνω -FULL TIME ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ- δεν μπορεί να την κάνει κάποιος σωστά και με αγάπη για αυτό που κάνει για περισσότερα από 10 συνεχή έτη. LOVE N’ SHARE λοιπόν.

Μετα από όλα τα παραπάνω λοιπόν, από πλευράς μου θέλω να παροτρύνω και αλλά νεότερα παιδιά που αγαπάνε πραγματικά το Π5 (φύση, βουνά κτλπ) , να σκεφτούν λίγο μήπως θέλουν να κάνουν και αυτοί την αγάπη τους, επάγγελμα!
(Oχι εδώ δεν θέλει να πει για τρίμηνα με κράχτες, ιδρώτα, ίντριγκες και θάλασσα ο ποιητής… εκτός εάν «γουι καμ ουαν» που λέει και ένα άσμα)


Τουλάχιστον στην Aττικο-Βοιωτια υπάρχει περιθώριο για μια ακόμα τρίτη σχολή.
Μιλάω για κάποιον που έχει σκοπό να γίνει επαγγελματίας και να επενδύσει χρόνο και (λιγο) χρήμα σε αυτό το κομμάτι και όχι άλλον ένα «τυχοδιώκτη» που θα κάνει άλλες δυο δουλείες ταυτοχρονα και θα πουλήσει 5-6 μαύρες πτέρυγες να αρπάξει ότι αρπάξει μέχρι να τα βαρεθεί…
Θέλει σοβαρότητα, πολύ δουλειά, κόπο και γερά νεύρα αυτό το σενάριο, αλλά σας λέω ότι δυο χρόνια μετά, θα σας αποδώσει και θα είναι μια χαρά, βιώσιμη επιχείρηση.

Εάν κάποιος λόγο των δύσκολων εποχών δεν θέλει να τολμήσει να κάνει κάτι μονός του, υπάρχουν και άλλοι κλάδοι γύρω από το σπορ μας που είναι ακόμα σχεδόν ανεκμετάλλευτοι. Στο ξεκίνημα αυτών των κλάδων του επαγγελματισμού στο ελληνικό Π5, όσο μπορώ (λόγο περιορισμένου χρόνου), θα τον βοηθήσω και ‘γω.


Όπως το PG tour operating!
Αυτό είναι ένα αρκετά ανέπαφο επαγγελματικό κομμάτι στην Ελλάδα. Υπάρχει μόνο μια επιχείρηση που το κάνει σωστά & επαγγελματικά (πολλά χρόνια πριν) και όπως όλοι ξέρετε μια χαρά τα πάει.
Καθημερινά μου έρχονται mail από group πιλότων, και σχολές του εξωτερικού οι οποίες θέλουν την διοργάνωση της ξενάγησης, διατροφής διαμονής κ.α.
Δίχως καν να έχω βάλει ούτε μια διαφήμιση, είτε στο διαδίκτυο είτε σε περιοδικό. Φανταστείτε τι θα γίνει μετα από δυο χρόνια, αν κάποιος γνώστης και ορεξάτος επενδύσει σε χρόνο και χρήμα για να το στήσει όλο από την αρχή όπως πρέπει.Δεν μπαίνω στην διαδικασία να το κάνω γιατί πολύ απλά προς το παρόν δεν έχω τον χρόνο να το κάνω σωστά.

--------------------------------------------------------------

Νταξ, μη βαράτε δεν γραφώ αλλά. . . Πέρασαν πέντε χρόνια όμως!
Πέντε χρόνια με δημιουργικότητα, - πάθος – χαμόγελα – επιβράβευση – κούραση – περίσσιο άγχος – εξερεύνηση – αγάπη ….. πέντε χρόνια ΝΕΟ ΤΑΞΙΔΙ!


Για το 2018 εύχομαι σε όλους τους πιλότους, επαγγελματίες και μη,
1. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΜΟΝA ΚΑΙ XC
2. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣΜΟΙ & ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ.
Εσείς οι νεότεροι που έχετε πιο καθαρά και αγνά μυαλά, βάλτε πάγο σε όλους όσους τροφοδοτούν το διαιρεί και βασίλευε. Θα πάψουν να το κάνουν αυτό και θα πουν και ένα τραγούδι στο τέλος!

(Όλοι μας θέλουμε ότι δεν έχουμε, έτσι δεν είναι ? Επ’αυτού και οι ευχές μου :D )


Αυτά για φέτος...
Μην ανησυχείτε όμως. Προσπαθεί αλλά δεν αλλάζει εύκολα μυαλά ένας 45άρης και του χρόνου το ίδιο πολυλογάς, αντιεμπορικός, και ξεροκέφαλος θα είναι :mrgreen:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΥΓ: ΜΙΚ, αλήθεια τα έγραψα και δεν τα απάγγειλα σαν κάτι άλλους. 1-0 :P

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία απο vagos την Σάβ Δεκ 30, 2017 10:24 am, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
vagos
Competition
 
Δημοσ.: 1000

Re: O2. . . 5 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ.

Δημοσίευσηαπό cumulus » Παρ Δεκ 29, 2017 6:56 pm

Ναι σε ολα !
Ενα μεγαλο μπραβο και απο εμενα για ολα οσα εχεις κανει αλλα και που σιγουρα θα κανεις μιας και ειναι προϊόν αγαπης και ανιδιοτελειας !
Χρονια πολλα λοιπον, χρονια καλα και οπως λες χωρις στρατοπεδα και διχόνοιες και πανω απόλα χωρις ατυχήματα αλλα αυτο ξερετε ολοι οτι απαιτει σοβαροτητα και απο μερους μας :roll:

Ο καλυτερος πιλοτος ειναι αυτος με το μεγαλυτερο χαμογελο μετα την πτηση ! :lol:

http://www.youtube.com/profile?user=manoskyriakakis

http://www.o2paragliding.gr/
cumulus
Competition
 
Δημοσ.: 213

Re: O2. . . 5 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ.

Δημοσίευσηαπό Θωμας » Παρ Δεκ 29, 2017 7:24 pm

We want more , we want more , we want more!


ΩΡΑΊΟΣ .......Respect !

Wings don't need too many certifications... Pilots do
Θωμας
DHV1-2
 
Δημοσ.: 57

Re: O2. . . 5 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ.

Δημοσίευσηαπό RIHAS » Παρ Δεκ 29, 2017 8:29 pm

Αν πάταγες και λίγο παραπάνω επιτάχυνση θα ήσουν τέλειος :lol: :lol: :lol:.Μάτια παρέχεις υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου, και έχεις ανεβάσει τον πήχη για το καλό του αθλήματος πολύ ψηλά.keep walking ψηλέ και χρόνια πολλά.

BLOW UP,NOVA PHÖNIX,UP KENDO,NOVA XENON,EDEL SECTOR,AIRWAVE TEN,AIRWAVE FR2,AIRCROSS U4,OZONE ENZO.AIRCROSS-U6 SWING-CORE 3,BOOMERANG 10FLOW-SPECTRA
RIHAS
Competition
 
Δημοσ.: 237

Re: O2. . . 5 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ.

Δημοσίευσηαπό tsiras » Σάβ Δεκ 30, 2017 7:23 pm

Merci beaucoup for your advice and the support <3 :)

Flying is learning how to throw yourself to the ground and miss - Douglas Adams

https://www.youtube.com/watch?v=iqNYbCpDVjE

Sposored by http://www.o2paragliding.gr/
tsiras
DHV1
 
Δημοσ.: 22

Re: O2. . . 5 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ.

Δημοσίευσηαπό MIK » Σάβ Δεκ 30, 2017 8:34 pm

εεε εδώ και κάνα χρόνο έχει χαλάσει το talk and write

Εμείς ευχαριστούμε που υπάρχεις Βαγγέλη και ευχαριστούμε όλους όσους έχουν όρεξη να προσφέρουν στον χώρο. Όλες τις ωραίες σου ιδέες να τις κάνεις πράξη εύχομαι, εκτός από αυτή που πάντα στους αγώνες πατώνεις.

Καλές γιορτές, καλή πρωτοχρονιά και ένα υπέροχο 2018 με υγεία αγάπη και καλές προσγειώσεις σε όλους.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1638

Re: O2. . . 5 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ.

Δημοσίευσηαπό condor » Παρ Ιαν 05, 2018 12:59 pm

Πάρα πολύ όμορφα και ενθαρρυντικά όσα λές! Για άλλη μια φορά προκαλείς τον θαυμασμό μου. Καλή δύναμη να έχεις και γερός να είσαι να προσφέρεις και εσυ στο άθλημα.
Πολλές ευχές και απο την Κρήτη σε όλους στον χώρο του Αλεξίπτωτου Πλαγιάς στην Ελλάδα, ευχάριστες πτήσεις και ασφαλείς προσγειώσεις σε όλους και ειδικά σε εσένα Βαγγέλη και στην σχολή σου.

Flying is serious business
paraglidingcrete.blogspot.com
condor
Competition
 
Δημοσ.: 249

Re: O2. . . 5 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ.

Δημοσίευσηαπό giannis rek » Παρ Ιαν 05, 2018 7:37 pm

Καλή χρονιά με ανοιχτά μυαλά και αλεξίπτωτα σε όλους όσους μπορούν να στηρίξουν την ιδέα τους δίχως να επισκιάζουν τους υπόλοιπους!! Όσο ξεφεύγουμε από τον νεοελληνισμό που μας χαρακτηρίζει τόσο και τα σπόρ που απαιτούν τη σοβαρότητα το σεβασμό και την εγκεφαλική ισορροπία θα ανεβάζουν το πήχη του εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας!!!

giannis rek
DHV1
 
Δημοσ.: 4


Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

cron