Ρε είδες τι πτήσεις βάλανε χτες, πάρε κάνα πανί να γυρίσεις τη μισή Στερέα Ελλάδα πετώντας
Blackhawk και Χανιώτης έχουν spiruline και φυσικά όταν έχει θερμικά δε πετάνε κάτι που πάει κάτω, αλλά κάτι που πάει πάνω, τα κανονικά πανιά τους. Το ότι το πετάς εσύ με θερμικά, μπράβο σου, αλλά πάρε και κάνα μεγάλο ασόδυο να ευχαριστηθείς πτήση.
Τούμπανο μέρες ναι σε παραδέχομαι μπορεί να πετάς και καλύτερα από παραπέντε αλλά μόλις εμφανιστεί ο κάθε Ξηρός, δεν πετάς καλύτερα από παραπέντε.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε όπως σου έχω πει είναι να βρούμε ένα σοβαρό βουνό με μεγάλη κλίση και προσγείωση με λόγο 3 από την απογείωση για γκαζωμένο terrain flying που λένε και στο χωριό μου. Το μόνο που έχω βρει είναι στον Εμπεσσό και θέλει μια ώρα με το αμάξι να ανέβεις. Όλα τα άλλα είναι ή οριακά ή τρελό πακέτο να ανέβεις με περπάτημα. Ίσως ο Ομπλός αλλά είναι λίγο.
Το δεύτερο είναι να βρούμε μέρος με πολύ αέρα και μεγάλη κλίση της πλαγιάς να κρατάει. Δες στην Άνδρο πχ, αυτό με 16 άρι είναι σούπες, Μια Αγία Μαρίνα με προσγείωση από κάτω ας πούμε. Στη Κερατέα με γερό Βοριά πχ κάνει.
Επειδή δεν τα έχω βρει τόσα χρόνια πίστεψέ μια χαρά πετάνε τα ασόδυα και τα δυάρια. Θα χιονίσει που θα πάει...
Τέλος ας το ξαναγράψω, τα ξαναείπαμε με τον Γάλλο, με πολύ αέρα πετάς, με πολύ δυνατά θερμικά πετάς. Αυτό που δεν θες να πετάξεις είναι πολύ δυνατός αέρας μαζί με πολύ δυνατά θερμικά ειδικά για ώρες και ακόμα πιο ειδικά κοντά στο έδαφος. Μια χαρά θα απογειωθείς με 40χλμ αέρα στον Κιθαιρώνα, αν έχει όμως και 6άρια θερμικά μαζί, κάποια στιγμή και το μικρό θα κλείσει σοβαρά. Αν κλείσει κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, αλλά μάλλον θα βροντήξεις με εφεδρικό ή χωρίς.