Ημερομηνία Πέμ Ιουν 11, 2026 2:13 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Ανακοινώσεις από τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Ελλάδα

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Δημοσίευσηαπό lazaros » Δευτ Ιαν 25, 2010 1:29 pm

...αχρείαστο να είναι (!) αλλά την κρίσιμη ώρα καλό είναι να ξέρουμε τι κάνουμε...

Το Σωματείο Αεράθληση Ελλάδας Φιλιατρών-Πλαταιών (ΑΕΦΙΠ) διοργανώνει λοιπόν τη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 10:00 πμ. σεμινάριο πρώτων βοηθειών. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Αργυρώ Συλεούνη.
Θα συζητηθούν συνοπτικά οι τρόποι αντιμετώπισης ατυχών περιστατικών που μπορεί να συμβούν στο βουνό είτε σε εμάς τους ίδιους είτε σε άλλους πιλότους.

Tο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο παλαιό δημαρχείο των Πλαταιών και εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι ελεύθερη για όλους.

lazaros
EN D

Δημοσ.: 147

Re: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Ιαν 25, 2010 2:54 pm

Μπράβο παίδες, πάρα μα πάρα πολύ καλή ιδέα. Επειδή θα λείπω εκείνη τη μέρα μήπως μπορείτε να δημοσιεύσετε υλικό, εάν υπάρξει σε ηλεκτρονική μορφή (κάνα *.ppt, φωτό ή ό,τι άλλο χρήσιμο);

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό lazaros » Τρί Ιαν 26, 2010 10:46 am

χμμμμ... να το παζαρέψουμε λίγο.....
Εννοείται ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε το ppt, κλπ. αλλά... ήθελα κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με τις θεωρίες σου περί χρωματικής ανισότητας μεταξύ των πανιών... πιο συγκεκριμένα... το κόκκινο χρώμα σε σχέση με το μπλέ που το κατατάσσεις??? :?:

lazaros
EN D

Δημοσίευσηαπό adreas » Τρί Ιαν 26, 2010 1:59 pm

Χμμμ, κοίτα, δεν το έχω αναπτύξει σε πλήρη θεωρία ακόμα και δεν ξέρω πως δουλεύει. Μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση έχει να κάνει με τη διαφορετική ορμή των φωτονίων στα μπλε σε σχέση με τα κόκκινα μήκη κύματος αλλά η έρευνα στον τομέα της αεροχρωματοδυναμικής είναι στα σπάργανα. Εάν φυσικά η ΑΕΦΙΠ θέλει να χρηματοδοτήσει μερικούς ερευνητές πιστεύω μπορούμε να κάνουμε μερικές δημοσιεύσεις μέσα στο 2010.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό lazaros » Τρί Ιαν 26, 2010 2:46 pm

Θα μιλήσω με τον προιστάμενο της Διεύθυνσης Έρευνας της ΑΕΦΙΠ και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

lazaros
EN D

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Τρί Ιαν 26, 2010 3:29 pm

η έρευνα στον τομέα της αεροχρωματοδυναμικής χαχαχαχαχα τι θειλα :lol: :lol:

Καλη ιδεα σεμιναριου.Θαρθω :!:

cloud_constructor
Competition

Δημοσ.: 274

Δημοσίευσηαπό Tornado » Τρί Ιαν 26, 2010 3:32 pm

τσάμπα τρέχετε σε ψυχαναλυτές και έρευνες ένα είναι το χρώμα στον τομέα της αεροχρωματοδυναμικής KITPINOOOOO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tornado
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό raflas » Τρί Ιαν 26, 2010 4:12 pm

tre έγραψε:τσάμπα τρέχετε σε ψυχαναλυτές και έρευνες ένα είναι το χρώμα στον τομέα της αεροχρωματοδυναμικής KITPINOOOOO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: xaxaxaaaxaxxaxa

raflas
Competition

Δημοσ.: 251

Δημοσίευσηαπό aigeas » Τετ Φεβ 03, 2010 11:01 pm

θα είμαι και εγώ εκεί το πιθανότερο.Μακάρι να πετάει κιόλας...

Η ζωή δεν είναι για θεατές...
aigeas
EN B

Δημοσ.: 93

Δημοσίευσηαπό lazaros » Δευτ Φεβ 08, 2010 1:05 pm

Όποιος θέλει να λάβει ηλεκτρονικά τις διαφάνειες του σεμιναρίου πρώτων βοηθειών που πραγματοποιήθηκε χτες στις Πλαταιές ας μου στείλει ένα email στο lmitsis (at) netscape.net.

Οι διαφάνειες (15 σελίδες Α4) έχουν σκαναριστεί και είναι σε ένα συμπιεσμένο pdf 4.3Μb περίπου.

lazaros
EN D

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Φεβ 08, 2010 1:43 pm

Λάζαρε το .pdf μπορείς να το βάλεις και ως attachment εδώ.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό lazaros » Δευτ Φεβ 08, 2010 2:48 pm

Οι υπεύθυνοι του Ερυθρού Σταυρού μπορούσαν να μας δώσουν μόνο τις διαφάνειες σε hardcopy με τη λογική να βγάλουμε μερικά φωτοαντίγραφα. Για διευκόλυνσή μας το έχω σκανάρει έτσι ώστε ο καθένας μας να μπορεί να το εκτυπώσει.

Θα προτιμούσα - και νομίζω ότι πρέπει να το σεβαστούμε - να μην ανέβει το αρχείο στο internet από τη στιγμή που για κάτι τέτοιο δεν έχουμε την άδεια.

lazaros
EN D

Δημοσίευσηαπό paramick » Δευτ Φεβ 08, 2010 9:32 pm

Μεταξυ hardcopy και pdf,τα συγχαρητηρια μου για το αξιολογο αποτελεσμα. :!:

paramick
Competition

Δημοσ.: 1064

Δημοσίευσηαπό vagos » Τρί Φεβ 09, 2010 7:51 am

paramick έγραψε:Μεταξυ hardcopy και pdf,τα συγχαρητηρια μου για το αξιολογο αποτελεσμα. :!:

εμενα μου ειπαν οτι το βασικοτατο "φιλι της ζωης" ,,,, δεν το ειχε το σεμναριο !!!!

,,,,,,, μιση δουλεια φιλε Λαζαρε ,,,,, επρεπε τουλαχιστον Εσυ και ο Ρηγας (ως ΔΣ παντα) , να καλυψετε τα κενα του σεμιναριου :idea: !!!!!

ΥΓ : ,,,,, παντος ποτε δεν ειναι αργα ,,,,οποτε εχετε διαθεση να μας το δειξετε εμπρακτα,,,ολο και καποιος ενδιαφερομενος θα ερθει να το καταγραψει :) !!!!!

vagos
Competition

Δημοσ.: 1018

Δημοσίευσηαπό lazaros » Τρί Φεβ 09, 2010 10:59 am

ΥΓ : ,,,,, παντος ποτε δεν ειναι αργα ,,,,οποτε εχετε διαθεση να μας το δειξετε εμπρακτα,,,ολο και καποιος ενδιαφερομενος θα ερθει να το καταγραψει !!!!!

...αυτό είναι το μόνο σίγουρο... Είναι γνωστό στους κύκλους του ελληνικού παραπέντε ότι πίσω απο κάθε πουρνάρι και κάτω απο κάθε δέντρο (πχ. μουριά) όλο και κάποια κάμερα καραδοκεί...!!! 8)

Αυτό που προσπαθήσαμε σαν ΔΣ να αποφύγουμε ήταν να διασυρθούμε με φωτογραφίες σαν αυτές που δημοσιεύτηκαν σε γειτονικό thread και απεικονίζουν αξιοσέβαστους - κατά τ' άλλα - πιλότους σε πόζες με πολλά υπονοούμενα... :lol:

Το σεμινάριο που παρακολουθήσαμε ήταν μια light έκδοση του κανονικού σεμιναρίου πρώτων βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού. Το "φιλί της ζωής" ήταν πράγματι εκτός ύλης. Απο όσο ξέρω ο πολιτιστικός σύλλογος των Πλαταιών σκέφτεται να οργανώσει στις Πλαταιές τη full 14ωρη έκδοση του κανονικού σεμιναρίου στην οποία λογικά θα μπορούμε να συμμετάσχουμε κι εμεις. Αν υπάρξει κάτι νεώτερο θα ενημερώσω.

lazaros
EN D

Δημοσίευσηαπό freedom » Παρ Φεβ 12, 2010 6:15 pm

Παντα τετοια με ..κεφι.

Διονυσης

freedom
Competition

Δημοσ.: 298

Επιστροφή στην Ανακοινώσεις

Μελη σε συνδεση