Ημερομηνία Τρί Ιουν 17, 2025 10:04 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ

Ανακοινώσεις από τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Ελλάδα

ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ

Δημοσίευσηαπό stavros » Δευτ Φεβ 11, 2008 5:06 am

ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ , εργασία από τον Μάνο Κυριακάκη
http://www.epirus-airsports.gr

stavros
Competition

Δημοσ.: 266

Re: ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Φεβ 11, 2008 10:25 am

Πω πω ζήλια ο Μάνος που δεν έχει κατευθυνόμενο :shock: , του βγαίνει μέσα από την εργασία. Νια νια νιανια νιααααα :twisted:

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό AKONTISTIS » Δευτ Φεβ 11, 2008 10:50 am

bravo emena moy arese pantos.arketa xrisimo
panta tetoia.

ΠΡΩΤΑ ΦΑΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ...
AKONTISTIS
Competition

Δημοσ.: 365

Δημοσίευσηαπό yannis » Δευτ Φεβ 11, 2008 4:49 pm

ειπαμε....ειναι περιπλοκο και δεν συστηνεται.Παρε το περιεργο και περιπλοκο εφεδρικο σου Αντρεα,και αντε να πεταξεις μονος σου σε αλλο βουνο.:)

http://www.cretanparagliding.gr

After all,its all about having fun!
yannis
Competition

Δημοσ.: 233

Δημοσίευσηαπό adreas » Τρί Φεβ 12, 2008 2:26 pm

Ούτως ή άλλως σχεδόν μόνος μου πετάω. Αλλά έχω γνώση του ότι το πόσο εξελιγμένο και περίπλοκο είναι το εφεδρικό ενός πιλότου αντικατοπτρίζει το IQ του καθώς και τις σεξουαλικές του επιδόσεις (γι αυτό και αυτοί τις παλιάς σχολής θάβουνε τα καινούρια). Καλή τύχη με τα pull down apex.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Τρί Φεβ 12, 2008 3:57 pm

adreas\";p=\"10520 έγραψε:Ούτως ή άλλως σχεδόν μόνος μου πετάω. Αλλά έχω γνώση του ότι το πόσο εξελιγμένο και περίπλοκο είναι το εφεδρικό ενός πιλότου αντικατοπτρίζει το IQ του καθώς και τις σεξουαλικές του επιδόσεις (γι αυτό και αυτοί τις παλιάς σχολής θάβουνε τα καινούρια). Καλή τύχη με τα pull down apex.

Ανδρεα αν δεν εχεις quik release carabiner στη ζωνη σου, η λιγο χρονο στη διαθεση σου ( αφου ταβηξεις εφεδρικο παντα) μην εισαι τοσο σιγουρος οτι το κατευθυνομενο ειναι σαφως καλυτερο απο ενα απλο εφεδρικο,,,,,,,,,,, και δεν μακρηγορω με κριτηρια ,γιατι την ευχερεια που ειχα με τα εφεδρικα στο παρελθον :) , δεν την εχω αποκτησει ακομα με το πληκτρολογιο μου

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό adreas » Τρί Φεβ 12, 2008 5:57 pm

Εγώ έτσι κι αλλιώς θα πάρω quik release επειδή όταν τα πρωτοείδα τα ερωτεύτηκα, αλλά βλέποντας αυτό το βιντεάκι δε βλέπω να πολυχρειάζονται (και σε χρόνο ανοίγματος εγώ το βλέπω μια χαρά). Και επειδή έχω δει βίντεο με στρογγυλά που τρώνε σφαλιάρα απο τον κυρίως θόλο και ξεφουσκώνουνε, υποψιάζομαι (προς το παρόν σε θεωρητικό επίπεδο) ότι το σχήμα του κατευθυνόμενου μπορεί να είναι και πιο ασφαλές επειδή δεν μπορεί να γίνει πούρο και να φύγεις κάτω μαλλιοκούβαρα όπως στα στρογγυλά.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό yannis » Τρί Φεβ 12, 2008 11:43 pm

Αντρεα,συνελθε....
Ξερεις τι πολυπλοκα που ειναι αυτα τα εφεδρικα?Δηλαδη για σκεψου να πεφτεις σε καμια χαραδρα,ή ακομα χειροτερα,σε τιποτα συρματα της ΔΕΗ,και λογο της πολυπλοκοτητας του εφεδρικου,να στριψεις και να την γλυτωσεις.....μακρια απο αυτα τα εφεδρικα...
Δεν καταλαβαινω γιατι γινετε ακομα θεμα το quik release σε αυτα τα εφεδρικα.Χρειαζετε οσο χρειαζετε και στα αλλα.Εδω ειναι αλλη μια ενδιαφερον κουβεντα με το ιδιο θεμα που ειχαμε.
http://www.sky.gr/viewtopic.php?t=1291

yannis
Competition

Δημοσίευσηαπό yannis » Τρί Φεβ 12, 2008 11:48 pm

παρεπιπτωντος,πολυ καλο το αρθρο του Μανου.

yannis
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Πέμ Ιούλ 10, 2008 12:53 pm

Αντρεα,συνελθε....
Ξερεις τι πολυπλοκα που ειναι αυτα τα εφεδρικα?Δηλαδη για σκεψου να πεφτεις σε καμια χαραδρα,ή ακομα χειροτερα,σε τιποτα συρματα της ΔΕΗ,και λογο της πολυπλοκοτητας του εφεδρικου,να στριψεις και να την γλυτωσεις.....μακρια απο αυτα τα εφεδρικα...
Δεν καταλαβαινω γιατι γινετε ακομα θεμα το quik release σε αυτα τα εφεδρικα.Χρειαζετε οσο χρειαζετε και στα αλλα.Εδω ειναι αλλη μια ενδιαφερον κουβεντα με το ιδιο θεμα που ειχαμε.
http://www.sky.gr/viewtopic.php?t=1291
[/quote]

Μηπως ρωτησε κανεις (Aντρεα η Γιαννη) τον γειτονα μας GORAN απ' τα SKOPIA , γιατι δεν λειτουργησε οπως θεωρητικα επρεπε το ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ του εφεδρικο στη Δραμα;

Τελευταία επεξεργασία απο vagos την Πέμ Ιούλ 10, 2008 4:25 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό nemeton » Πέμ Ιούλ 10, 2008 3:34 pm

kai apo ti dikia mou empiria se kateytinomeno euedriko leo oti den einai katholou periploko akoma kai to paketarisma einai poli eukopo kai grigoro..gia quik Out sto aplo alexiptoto den to xriazese giati exeis mono kathodo.. se kateutinomeno exes ptisi( exo travixi 2 fores) kai exo kani kai apeleuterosi tholou me ta quik prin tin prosgiosi peripou sta 5 metra prosgionese san poupoulo

Life is too smell to complian..
Enjoy every moment of life
www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition

Δημοσ.: 262

Δημοσίευσηαπό orck » Πέμ Ιούλ 10, 2008 4:12 pm

ok I fish
για ποιο λογο δεν λειτουργησε;
το απλο θα λειτουργουσε;

vagos\";p=\"12313 έγραψε:Μηπως ρωτησε κανεις (Aντρεα η Γιαννη) τον γειτονα μας GORAN απ' τα SKOPIA , γιατι δεν λειτουργησε οπως θεωρητικα επρεπε το ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ του εφεδρικο στη Δραμα;

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό vagos » Πέμ Ιούλ 10, 2008 8:25 pm

Εγω προσωπικα δεν το ειδα ,,,αλλα κατα τη περιγραφη που μου εκανε ο Ιωακιμ , στο σημειο που ανοιξε ο Goran το εφεδρικο τα πραγματα ηταν αρκετα 'ζορικα' και στενα (ψιλογκρεμι και χαραδρα απο πισω :shock: ) με αποτελεσμα αυτο το "ωραιο glide" του εφεδρικου να λειτουργησει αρνητικα και οχι θετικα........

Nα σημειωσω εδω οτι o Goran ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ και ΕΜΠΕΙΡΟΣ πιλοτος αλλα ετσι οπως ηταν οι συνθηκες του συμβαντος , (πολλα αλεξιπτωτα κ' χαραδρα) , η οριζοντια ταχυτητα του εφεδρικου του ,,,,,εστω και μικρη,,,,σιγουρα δεν βοηθησε την κατασταση και η προσγειωση του δεν ηταν και η καλυτερη (,,,,,,,,,,απο οτι μου ειπε ο Ιωακιμ παντα)

Τελος, να πω οτι ""προσωπικη μου αποψη"" ειναι οτι οποιοσδηποτε εξοπλισμος εχει σκοπο να λειτουργησει σε καταστασεις υψηλης εντασης και πανικου μερικες φορες,,,,,,,,,καλο ειναι να ειναι ΟΣΟ πιο απλος και λειτουργικος ειναι δυνατο.

ΥΓ: πιστευω οτι το να πεταξεις ενα εφεδρικο πανω απο μια λιμνη η μια ωραια κοιλαδα με αρκετο χρονο αντιδρασης δεν ειναι κατασταση πανικου!
......εκει θα προτιμουσα και εγω ενα τυπου Rogallo εφεδρικο, για να εχω ελεγχο και να κανω και τη mini βολτουλα μου :wink: !

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό nemeton » Πέμ Ιούλ 10, 2008 9:29 pm

vago tin ora pou trabixa ego to efedriko den imous se limni kai oute ixa arketo xrono .. o misos tholos den ipirxe ego imoun toses fores touist kanoniko kokoretsi kai den milao gia tin kathodo pou ixa ,kai to Rogallo anixe kai poli grigora kai giauto kai ta quik kanis apeleuterosi tou tholou giati me ti dinami pou peristrefete o tholos mpori na mperdeuti me to efedriko...

xero to video tou skyparaglaider theli na sou dixi mono tin kathodo...
alla Rogallo efedriko einai arketa asfales
den xero o ο Goran an eixe quik out... sigoura an apeleuterone mono tin mia pleura tha anige grigorotera
kai min xexnas oloi oi Acro pilot exoun Rogallo kai eki den einai orees ptisoules me thermika...

kelly

www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Ιούλ 11, 2008 11:48 am

Nemeton\";p=\"12323 έγραψε:vago tin ora pou trabixa ego to efedriko den imous se limni kai oute ixa arketo xrono .. o misos tholos den ipirxe ego imoun toses fores touist kanoniko kokoretsi kai den milao gia tin kathodo pou ixa ,kai to Rogallo anixe kai poli grigora kai giauto kai ta quik kanis apeleuterosi tou tholou giati me ti dinami pou peristrefete o tholos mpori na mperdeuti me to efedriko...

xero to video tou skyparaglaider theli na sou dixi mono tin kathodo...
alla Rogallo efedriko einai arketa asfales
den xero o ο Goran an eixe quik out... sigoura an apeleuterone mono tin mia pleura tha anige grigorotera
kai min xexnas oloi oi Acro pilot exoun Rogallo kai eki den einai orees ptisoules me thermika...

kelly

Καλημερα Κελλυ , νομιζω οτι παρεξηγησες αυτο που εγραψα ,γιατι εγω δεν ανεφερα λιμνες και κοιλαδες για την δικια σου περιπτωση. Αλλωστε πως μπορω να ξερω εγω απο Ελλαδα που πεταξες εσυ το εφεδρικο στην Αυστρια ? :)

"kai min xexnas oloi oi Acro pilot exoun Rogallo kai eki den einai orees ptisoules me thermika... "

Για το παραπανω τωρα,,,,,,,, "οι ωραιες πτησουλες με θερμικα" , μπορει να ειναι XC η ακομα και αγωνιστικες πτησεις,,,,,,, Αυτο σημαινει οτι μπορει να πετας σε :
1. υπηνεμα
2.δυνατες εντασεις (εως και 40 χλμ/ω)
3.πολυ κοσμο γυρω και κοντα σου
4.σκληρα και αποτομα θερμικα
5. κακοτραχηλο εδαφος απο κατω σου (βραχια,γκρεμους χαραδρες)

Απο την αλλη πλευρα,ειμαι σιγουρος οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των acro πιλοτων δεν δοκιμαζουν σε τετοιες συνθηκες μανουβρες , παρα μονο αυτες που ειναι ευκολες για τον καθενα και της ελεγχει απολυτα (αρα σχεδον μηδενικες πιθανοτητες χρησης εφεδρικου)

Και για να καταληξω , συμφωνω απολυτα οτι ο λογος για τον οποιο ενας πιλοτος ακροβατικων εκανε χρηση εφεδρικου, ειναι σιγουρα τις περισοτερες φορες πιο σοβαρος απο αυτον του πιλοτου XC, αλλα στην προκειμενη περιπτωση δεν εξεταζουμε αυτο. Εξεταζουμε τι μπορει να συμβει , αφου ο πιλοτος εχει ηδη κανει χρηση εφεδρικου και κατευθυνεται προς το εδαφος.......(ωχ παναγια μμμ :? )

Κλεινοντας, να τονισω οτι ειλικρινα δεν γραφω τα παραπανω για να ικανοποιησω κανενα εγωισμο μου, απλα αυτη ειναι "η προσωπικη μου αποψη" (η οποια μπορει να ειναι λανθασμενη :lol: ) και ,,,,,οχι δεν ντρεπομαι να την εκθετω στα forum, γιατι πιστευω οτι τετοιου ειδους συζητησεις μονο καλο μπορουν να κανουν σε ολους ......ανεξαρτητος αν την ασπαζονται η οχι οι αναγνωστες της .

Τελευταία επεξεργασία απο vagos την Παρ Ιούλ 11, 2008 12:21 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό frog » Παρ Ιούλ 11, 2008 12:13 pm

Από αυτά που άκουσα εγώ γιατί και εγώ δεν το έιδα το πρόβλημα ήταν οτι δεν είχε αποσπόμενα καραμπίνερ οπότε υπήρχε ταλάντωση κατά την προσγείωση από την βασική πτέρυγα κατα τα άλλα το κατευθυνόμενο αν απελευθερώσεις τον κύριο θόλο είναι κατυεθυνόμενο από ότι έχω δει σε άλλη περίπτωση.

Μην πετάς πιό γρήγορα από τον φύλακα άγγελο σου
frog
Competition

Δημοσ.: 349

Δημοσίευσηαπό nemeton » Παρ Ιούλ 11, 2008 4:34 pm

ooxi bre vago den parexigitika ...kathe alllo to xero oti den erafis gia mena i gia alov pilot ...
auto pou ithela na po einai oti einai dokimasmeno se extrim katastasis kai oxi san to video tou Skyparaglaiter

www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition

Δημοσίευσηαπό nemeton » Παρ Ιούλ 11, 2008 4:58 pm

... "

Για το παραπανω τωρα,,,,,,,, "οι ωραιες πτησουλες με θερμικα" , μπορει να ειναι XC η ακομα και αγωνιστικες πτησεις,,,,,,, Αυτο σημαινει οτι μπορει να πετας σε :
1. υπηνεμα
2.δυνατες εντασεις (εως και 40 χλμ/ω)
3.πολυ κοσμο γυρω και κοντα σου
4.σκληρα και αποτομα θερμικα
5. κακοτραχηλο εδαφος απο κατω σου (βραχια,γκρεμους χαραδρες)

Απο την αλλη πλευρα,ειμαι σιγουρος οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των acro πιλοτων δεν δοκιμαζουν σε τετοιες συνθηκες μανουβρες , παρα μονο αυτες που ειναι ευκολες για τον καθενα και της ελεγχει απολυτα (αρα σχεδον μηδενικες πιθανοτητες χρησης εφεδρικου)

Και για να καταληξω , συμφωνω απολυτα οτι ο λογος για τον οποιο ενας πιλοτος ακροβατικων εκανε χρηση εφεδρικου, ειναι σιγουρα τις περισοτερες φορες πιο σοβαρος απο αυτον του πιλοτου XC, αλλα στην προκειμενη περιπτωση δεν εξεταζουμε αυτο. Εξεταζουμε τι μπορει να συμβει , αφου ο πιλοτος εχει ηδη κανει χρηση εφεδρικου και κατευθυνεται προς το εδαφος.......(ωχ παναγια μμμ :? )

:D se auto to thema 1) skapsou oti 2 piloti trakarou kai mperdeuonte ston aera kai oi dio travane euedriko.. me ena kanoniko eued... menoun kolimeni os to edafos kai sigoura 4 tholi madi den einai kai idaniki to exo dei pane san arkonteon ta efedr anigoklinoun kai i prosgiosi einai auto pou ipes ( ωχ παναγια μμμ

alla.. :idea: ..an auti oi 2 exoun Rogallo h o enas..apeleuterononte apo tous tholous kai prosgiononte o kathenas monos tou "kai einai sigekentromenos o o kathenas gia idaniki prosgiosi..

2) me ena rogallo kai se braxia na eisai mporis na ta apofigis 8)
pistepse me prosgionese sta alitia san poupoulo

nemeton
Competition

Δημοσίευσηαπό orck » Παρ Ιούλ 11, 2008 5:05 pm

βρε Κελλυ μου, πες μου ποσο δυσκολο ειναι να εγκαταστησεις και ενα ελληνικο πληκτρολογιο στον υπολογιστη σου;

γραφεις καποια πραγματα που απλα δεν διαβαζονται, εαν εχεις Windows μπορω να σε βοηθησω, ακομη και να ξεκλειδωσουμε τον local administrator, το πολυ να σου παρει 5 λεπτα απο τον χρονο σου για να γινει και 0,2 δευτερολεπτα για να κανεις την εναλλαγη πληκτρολογιου

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό adreas » Παρ Ιούλ 11, 2008 5:27 pm

vagos\";p=\"12313 έγραψε:Μηπως ρωτησε κανεις (Aντρεα η Γιαννη) τον γειτονα μας GORAN απ' τα SKOPIA , γιατι δεν λειτουργησε οπως θεωρητικα επρεπε το ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ του εφεδρικο στη Δραμα;

Αχ βαχ και σε είχα για έξυπνο παιδί. Δυο βασικά πράματα πρέπει να ελέγχθούν:

α) τι χρώμα πανί είχε ο Goran και
β) που βρισκόταν ο Τσούκας;

Όσο για το εάν λειτούργησε όπως έπρεπε το εφεδρικό, δεν άνοιξε, δεν είναι ζωντανός; Μήπως τα στρογγυλά δεν καταλήγουνε ενίοτε κι αυτά σε θόλους, τυλιγμένα πατσαβούρι γύρω από τον κυρίως θόλο κλπ; Αν θες να έχεις το κεφάλι σου πιο ήσυχο, πάρε κι ένα δεύτερο εφεδρικό κι έχε ένα στρογγυλό κι ένα κατευθυνόμενο. Άσε δε, που με μια ζώνη με δύο εφεδρικά βάζεις κι ένα μπροστινό και μπορείς να έχεις τρία :shock: οπότε βάζεις ένα στρογγυλό, ένα rogallo κι ενα 7-up της independence.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Ιούλ 11, 2008 6:00 pm

Τι να πω εγω τωρα???????

Οφειλω να πω οτι υποκυπτω για αλλη μια φορα στο IQ και στο humor του κυριου adrea .............

...........τωρα που το ξανασκεφτομαι.........ο Van Tsouk εκει τριγυρω ηταν,,,,,,,,,,,,λες να φταιει αυτος??????? :roll: :roll: :roll: :roll: :twisted:

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Παρ Ιούλ 11, 2008 7:48 pm

adreas\";p=\"12341 έγραψε: πάρε κι ένα δεύτερο εφεδρικό κι έχε ένα στρογγυλό κι ένα κατευθυνόμενο.

Παρ' όλο το χιούμορ αυτό είναι φυσικός η ιδανικη λύση.
Ειναι απλός έτσι πως και το απλό και το regallo έχουν τα συν και τα πλην.
Και εξαρτάται απο την εκάστοτε γενικη κατάσταση πιο ειναι αυτην την στιγμη το καλύτερο.Η acro-pilots εχου 2 διαφορετικα οχι 2 ιδια ανάλογα με το γούστο.
Αμα αυριο θά υπάρχει το ιδανικό σίγουρα θα έχουμε μόνο αυτό.
(Οπος άκουσα ,στήν Γαλλία πετάν η περισσότερη εντελός χωρίς)

wolfgang
Competition

Δημοσ.: 463

Δημοσίευσηαπό george29041 » Παρ Ιούλ 11, 2008 8:25 pm

wolfgang\";p=\"12343 έγραψε:
adreas\";p=\"12341 έγραψε: πάρε κι ένα δεύτερο εφεδρικό κι έχε ένα στρογγυλό κι ένα κατευθυνόμενο.

(Οπος άκουσα ,στήν Γαλλία πετάν η περισσότερη εντελός χωρίς)

Χωρις εφεδρικο πετανε στη Γαλλια :!: μηπως δεν ακουσες καλλα :?:

george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Δευτ Ιούλ 14, 2008 11:26 am

Πριν μερικά χρόνια το διάβασα στο "Gleitschirm" η στο "Fly and glide" :roll:

wolfgang
Competition

Δημοσ.: 463

Δημοσίευσηαπό ouf » Δευτ Ιούλ 14, 2008 11:35 am

[web]http://www.northern-paragliding.com/northern-news/skywalk-gliders-fly-even-ripped-in-two.html[/web]l
Πολύ καλημέρα σας, ο πιλότος στο video είχε εφεδρικό? :shock: :wink:

ouf
EN A

Δημοσ.: 28

Επόμενο

Επιστροφή στην Ανακοινώσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες