Ημερομηνία Τετ Ιουν 18, 2025 1:09 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Aporia arxariou

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Aporia arxariou

Δημοσίευσηαπό Altiport » Σάβ Δεκ 09, 2006 9:19 pm

Αγαπητά μέλη του forum,
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το αλεξίπτωτο πλαγιάς, ούτε γνωρίζω κάποιον που να ασχολείται, έτσι θέτω εδώ το ερώτημα μου για να ξεκινήσω.

Πριν αρχίσω μαθήματα, αγοράσω εξοπλισμό κτλ κτλ θα ήθελα να πάρω μία γεύση από το άθλημα. Φαντάζομαι το να μου δώσει κάποιος τον εξοπλισμό και να μου πει ξεκίνα είναι μάλλον δύσκολο, ανασφαλές και επιπόλαιο. Στις ελεύθερες πτώσεις υπάρχει η λύση του tandem, δηλαδή κάνεις την πτώση δεμένος σε έναν έμπειρο αλεξιπτωτιστή που χειρίζεται τα πάντα και εσύ απλώς απολαμβάνεις την διαδρομή. Υπάρχει κάτι ανάλογο στο αλεξίπτωτο πλαγιάς; Αν ναι που μπορώ να απευθυνθώ; Αν όχι, πως κατα την γνωμη σας θα μπορούσα να έρθω σε μία πρώτη επαφή με το άθλημα χωρίς να επενδύσω πολύ χρόνο και χρήμα (για κάτι που μπορεί τελικά και να μην μου αρέσει, αν και το αμφιβάλλω);

Ευχαριστώ

Βασίλης

Altiport
EN A

Δημοσ.: 2

Re: Aporia arxariou

Δημοσίευσηαπό george29041 » Κυρ Δεκ 10, 2006 10:27 am

ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΤΗΣΕΙΣ TANDEM ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΗΣΗΣ.
ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΣΤΟ SITE (ΣΧΟΛΕΣ) ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΧΟΛΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ.
ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΥΧΩΝ ΑΠΟΡΕΙΕΣ ,ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΠΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΕΡΑΘΛΗΜΑ, ΑΛΩΣΤΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ "ΑΝΕΒΑΖΕΙ" ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ.
ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ,ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΚΟΛΗΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΤΗΣΗ ΤΑΝDEM.
ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙΡΟΥ.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΛΗΜΑ. :lol:

george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό Altiport » Δευτ Δεκ 11, 2006 12:04 am

Δυστυχώς, η ενότητα "Σχολές" του site δεν δουλεύει. Μήπως ξέρει κάποιος να μου υποδείξει 2-3 σχολές στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας; Εγώ μένω Γλυφάδα, αλλά έχοντας δει αλεξίπτωτα πλαγιάς στα Μέγαρα, φαντάζομαι ότι εκεί πρέπει να υπάρχει κάποια σχολή. Οπουδήποτε αλλού βέβαια, μεχρι 1.5 ώρα από την Αθήνα, μου κάνει.
Σας ευχαριστώ
Βασίλης

Altiport
EN A

Δημοσ.: 2

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Δεκ 11, 2006 2:44 am

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό smiris » Δευτ Δεκ 11, 2006 8:15 am

Στην Γλυφάδα επίσης κοντά υπάρχει :
1) http://www.aeronautica.gr/ Γιώργος Φυσερός και