Ημερομηνία Πέμ Μαρ 28, 2024 12:30 pm
Text Size

Ασφάλεια Πτήσεων - Συμβάντα

ΥΠΗΝΕΜΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ

Περιγράψτε ένα συμβάν που σας έτυχε στη πτήση (ή στο έδαφος) να το αναλύσουμε.

Συντονιστής: Moderators

ΥΠΗΝΕΜΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ

Δημοσίευσηαπό aok » Παρ Ιουν 26, 2020 1:25 pm

Καλημέρα σε όλους,

Δυστυχώς η πτητική περίοδος στον Κιθαιρώνα ξεκίνησε εχθές με ένα δυσάρεστο και στενάχωρο περιστατικό σοβαρού τραυματισμού Πιλότου, που βρέθηκε σύμφωνα με μαρτυρίες στα υπήνεμα του Κιθαιρώνα ενώ υπήρχαν συνθήκες έντασης στον αέρα.. Αυτό το περιστατικό καλό θα είναι να αποτελέσει αφορμή για μια ενδοσκόπηση από τον καθένα από εμάς για τα πρωτόκολλα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που τηρούμε στις πτήσεις μας και την διαρκή ιεράρχηση της ασφάλειας ως την πρωταρχική και μέγιστη συνθήκη που πρέπει να χαρακτηρίζει την ενασχόληση μας με το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς..

Επισυνάπτω ένα πολύ χρήσιμο κείμενο του Αιμίλιου Αποστολόπουλου που είχε αναρτηθεί σε αυτήν ακριβώς την σελίδα την περασμένη χρονιά ακριβώς για την αποφυγή των συγκεκριμένων συνθηκών και την πτήση με ασφάλεια στον Κιθαιρώνα..

Καλές Προσγειώσεις.

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
aok
Competition
 
Δημοσ.: 203

Re: ΥΠΗΝΕΜΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ

Δημοσίευσηαπό markoss » Παρ Ιουν 26, 2020 11:39 pm

Συγνώμη που το λέω, αλλά η ανακοίνωση, έτσι όπως γράφτηκε, δεν έκανε κανένα σοφότερο. Οι γενικολογίες δεν μας βοηθάνε ούτε να γίνουμε καλύτεροι πιλότοι ούτε να αποφύγουμε αυτά που πρέπει να αποφύγουμε. Τι έγινε, πώς έγινε, ποια ήταν τα νούμερα.

Όταν γίνεται ένα αεροπορικό ατύχημα το "μπήκε εκεί που δεν έπρεπε να μπει" είναι μια άχρηστη πληροφορία για το σύμπαν.

Αν θα μπορούσατε να μας δώσετε "data" αυτό θα ήταν πιο βοηθητικό...

markoss
EN A
 
Δημοσ.: 9

Re: ΥΠΗΝΕΜΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ

Δημοσίευσηαπό MIK » Σάβ Ιουν 27, 2020 11:22 am

Θερμές ευχές για περαστικά φίλε, υπομονή, τα κόκκαλα πάντα φτιάχνουν.

Όλα τα data που εξηγούν το ατύχημα υπάρχουν στο κείμενο του Αιμίλιου και στις προχτεσινές πτήσεις που έχουν ανέβει. Κανένα site και κανένα facebook δεν πρέπει να είναι ο "δάσκαλός" σου, υπάρχουν εξαιρετικοί δάσκαλοι να σε εκπαιδεύσουν πως να πετας με απόλυτη ασφάλεια με μελτέμι στον Κιθαιρώνα και κατ΄επέκτασιν όλο το κόσμο με διάφορους καιρούς.

Αν θέλετε να μάθετε παραπέντε δωρεάν (φυσικά δεν το λέω για κανένα συγκεκρημένα, γενικό σχόλιο) απλά θα κινδυνέψετε και δεν θα μάθετε παραπέντε και δεν θα το απολαύσετε.

Κλασσική ήπια ανεμοδαρμένη μέρα, από αυτές που μπορείς να πετάξεις στην ευρύτερη περιοχή Αττικοβοιωτίας χωρίς κανένα πρόβλημα μακρυά από το βουνό, ακόμα και πάνω από το βουνό στα 1700. Είχε αέρα του τύπου "μια χαρά, μείνει μακρυά από το κωλοβουνό"

Προφανώς όπως τα λέει ο Αιμίλιος, το βουνό έχει την επιτάχυνση της κορυφογραμμής και έχει και γούβες ή ράχες που επιταχύνουν κι άλλο τον αέρα.

Προφανώς πολλοί "πιλότοι που ξέρουν τι κάνουν 1000%" πετούσαν ανέμελοι με απόλυτη ασφάλεια στην ευρύτερη Αττικοβοιωτία. Ο φίλος μας δυστυχώς πιθανατατα επέλεξε χωρίς να ξέρει 1000% τι κάνει, επειδή τους είδε κάπου εκεί τριγύρω, να πάει στην κορυφογραμμή σε ράχη, στην πασίγνωστη καταραμένη ράχη του καταφυγίου που επιταχύνει ο αέρας και σκάει και το τέρας θερμικό πακέτο.

Προφανώς ο φίλος μας δεν είχε ολόσωστη 1000% τρισδιάστατη απεικόνιση των ταχυτητων του αέρα στο μυαλό του και πιθανότατα επέλεξε να κολλήσει στο βουνό χωρίς να είναι βέβαιος ότι εκεί έχει λίγο αέρα, ενώ δεν ρώτησε ποτέ τον δάσκαλό του εκείνη την ώρα.

Προφανώς στην συνέχεια δεν έκανε όσα επακριβώς όσα λέει ο Αιμίλιος στα άρθρο του με αποτέλεσμα το ατύχημα.

Συμπερασματικά πληρώστε τον δάσκαλό σας, και μέχρι να έχετε 1000% σωστή τρισδιάστατη απεικόνιση των ταχυτήτων αέρα στο μυαλό σας μην πλησιάζετε το κωλοβουνό, μέχρι ο δάσκαλός να σας να πει ότι μπορείτε τώρα να πλησιάσετε το βουνό στο τάδε σημείο. Επίσης πληρώστε τον δάσκαλό σας και μέχρι να έχετε 1000% σωστή απεικόνιση των ταχυτήτων αέρα καθ' ύψος μην πηγαίνετε ψηλά, μέχρι ο δάσκαλός σας να σας πει ότι μπορείτε να πάτε στο τάδε ύψος.

Δωρεάν δάσκαλοι δεν είναι δάσκαλοι, είναι πιλότοι. Η φράση "όλα οκ στην κορφή τρυπάω με 15" μπορεί να σημαίνει ότι τρυπάει με 15, 1χλμ μπροστά ή δεξιά ή πάνω ή κάτω από την κορφή και στο καταφύγιο θα φύγεις υπήνεμα.

Τέλος αν με κοιτάς πάνω/κάτω/πλαί από μακρυά μπορεί να είμαι 200 μέτρα μπροστά/κατω/πανω/πλαι από το σημείο που νομίζεις και να σου δώσω ψευδή αίσθηση ασφαλείας. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει το:

-"Ρε, είσαι καλά εκεί? τρυπάς?" για να έρθει η απάντηση
-"Ναι ρε, είμαι 200 μέτρα κάτω από το εκεί και 200 μέτρα μπροστά, με 22 τρυπάω"

Αν δεν ρωτήσεις σκέψου πόσο λάθος εικόνα μπορεί να έχεις για τις ταχύτητες εκεί.

Μην το πάρεις προσωπικά αλλά τα data ήταν "ήπια ανεμοδαρμένη μέρα,δεν δεν είχε 1000% απεικόνιση των ταχυτήτων στο μυαλό του και ούτε δάσκαλο, πήγε εκεί που δεν έπρεπε να πάει, δεν έκανε όσα λέει ο Αιμιλιος". Μέτρησα 4 σερί λάθη, φτάνουν για ατύχημα.

Προσωπικά αν είμαι ο πρώτος που ανεβαίνει προς κορφή συνήθως λέω στη λογική άσπρο μαύρο α) μέχρι 1000 και μακρυά από το βουνό, φυσάει πολύ σήμερα, β) πάει ψηλά αλλά η κορυφογραμμή ακόμα δαγκώνει γ) κορυφοραμμή όλα οκ ελάτε για βίντεο, θέλει μόνο προσοχή μη σας φτύσει το θερμικό πίσω από την κορυφογραμμή.

Νομίζω πιλότοι με κάτω από 500 πτήσεις δύσκολο να μπορούν να εξακριβώσουν τα γκρι που υπάρχουν ανάμεσα στους τρεις παράπανω καιρούς. Ακόμα και πολύ έμπειροι πιλότοι συχνά υπολογίζουν ότι τρυπάν με 15 κάπου και μόλις φτάσουν τρυπάν με 5. Αν υπάρχουν παραπάνω από 10χλμ διαφορές στην εκτίμηση με την πραγματικότητα, είναι απλά μια υπενθύμιση ότι δεν είμαστε ακόμα αρκετά έμπειροι πιλότοι και πρέπει να αφήνουμε ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ασφάλειας.

Και πιστέψτε με θα δείτε όλους τους έμπειρους πιλότους να αφήνουν μεγάλα περιθώρια όταν φυσάει στο βουνό.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: ΥΠΗΝΕΜΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ

Δημοσίευσηαπό markoss » Σάβ Ιουν 27, 2020 10:52 pm

Thanks MIK!

Αυτό εννοούσα για "Data". Με αυτό που έγραψες μας έδωσες "εικόνα". Έχοντας την "εικόνα" μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να βάλουμε τον εαυτό μας ιδεατά σε αυτές τις συνθήκες να παίρνουμε την λάθος απόφαση και να βρισκόμαστε στο λάθος σημείο.

Και να μάθουμε από αυτό χωρίς ποτέ εμείς οι ίδιοι να χρειαστεί να μπούμε πραγματικά στο λάθος σημείο.

"Mind Games"...

"Simulations"...

Χρειάζονται όμως data για αυτό και τα προσέφερες.

Thanks!

Μαρκος.

markoss
EN A
 
Δημοσ.: 9

Re: ΥΠΗΝΕΜΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Κυρ Ιουν 28, 2020 10:32 pm

Μια χαρά αναλυτικοτατα τα λέει ο mik

Ο κιθαιρώνας πρέπει να αλλάξει τίτλο και από εκπαιδευτικό βουνό να ονομαστει σε υπηνεμο βουνό.

Φαντάσου λέει αντί τον κιθαιρώνα δίπλα στην Αθήνα να είχαμε το βουνό του εμπεσου.. Ερε γλέντια!!!!!

__________________________________________________________________
https://web.facebook.com/dreamparaglidi ... =bookmarks
http://www.dreamparagliding.gr/
tsouloufis
Competition
 
Δημοσ.: 1216

Re: ΥΠΗΝΕΜΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ

Δημοσίευσηαπό LAAS » Τετ Ιούλ 01, 2020 7:44 am

ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΗΙ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ Τ' ΑΛΛΟ", ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΟΛΙΓΟΝ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ "ΔΑΣΚΑΛΟ¨ Σ' ΕΦΑΓΕ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ; ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ... ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΚΑΛΟΝ ΜΗΝΑ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΑΠΟ-ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ!!!

LAAS
EN B
 
Δημοσ.: 73

Re: ΥΠΗΝΕΜΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τετ Ιούλ 01, 2020 11:46 am

αμα στιψεις πορτοκαλι, βγαινει πορτοκαλαδα, ειχε πει ενας....

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8%CF ... F%83%CE%B7

jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075


Επιστροφή στην Ασφάλεια Πτήσεων - Συμβάντα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες