Ημερομηνία Πέμ Μαρ 28, 2024 7:08 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό achim » Τρί Απρ 14, 2020 10:56 am

Καλημέρα φίλοι συναθλητές.

Με αφορμή την γενική απαγόρευση εξόδου (εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων), και με διάθεση εποικοδομητικής συνομιλίας και σε καμία περίπτωση με διάθεση αντιπαράθεσης , να σας εκφράσω τις απόψεις μου , πάνω στην εφαρμογή οριζόντιων μέτρων στο άθλημα μας.

1) Πολύ σωστά και για λόγους μη διάδοσης του ιού , σταμάτησαν οι αγώνες, οι συναντήσεις, οι εκπαιδεύσεις, οι διθέσιες πτήσεις (ελεύθερες και μηχανοκίνητες), και κάθε δραστηριότητα με αλεξίπτωτο πλαγιάς που προϋποθέτει συγχρωτισμό.

Πάνω σε αυτά τα μέτρα όμως θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις .

Όπως σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα , οι αθλητές που πρόκειται να συμμετέχουν σε πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό, Παγκόσμιο ή Ολυμπιακούς αγώνες φέτος , προπονούνται με όποια μέσα μπορούν (στην ύπαιθρο και όχι στα γυμναστήρια ή στον στίβο, αλλά σε ανοιχτούς χώρους και χωρίς συγχρωτισμό), έτσι θα έπρεπε η μοναχική προπόνηση στο αλεξίπτωτο πλαγιάς , και με όλα τα μέτρα προφύλαξης από και προς το πεδίο πτήσης να επιτρέπεται.

Κάνουμε (αθλητές και ΕΑΠ)από το 2019 μια έντονη προσπάθεια ανασύνταξης της εθνικής ομάδας και συμμετοχής σε πανευρωπαϊκό στην Σερβία φέτος και παγκόσμιο στην Γαλλία του χρόνου, με στόχο να ανεβάσουμε όσο το δυνατό την βαθμολόγια της χώρας μας στη διεθνή κατάταξη γιατί το αξίζουμε και πρέπει.

Προσωπικά έτυχε να αποκτήσω πρόσφατα ένα τελευταίας τεχνολογίας αγωνιστικό αλεξίπτωτο, πράγμα που το κάνει εκ των πραγμάτων πάρα πολύ απαιτητικό στον χειρισμό.

Θα ήταν πολύ επισφαλές και επιπόλαιο για όποιον αθλητή, να πετάξει νέο αγωνιστικό φτερό σε κάποια παγκόσμια διοργάνωση με λιγότερες από 50-60 ώρες (κανονικά θέλει 80 – 100 ώρες σε έντονες συνθήκες) , πάνω σε αυτό.

Επέλεξα για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, να εκτελώ μια πτήση την εβδομάδα , παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας που αφορούν την διασπορά του ιού , μην κάνοντας τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνουν όλοι οι αθλητές των υπόλοιπων αθλημάτων.

2) Πρόβλημα: τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος ;

Είναι όντως μεγάλη ευθύνη να επιβαρύνεις το ΕΣΥ μα ένα πιθανό σου ατύχημα.
Δεν διαφωνώ ούτε εδώ στον γενικό κανόνα. Πρόκειται ξανά όμως για οριζόντιο μέτρο.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου αυτήν την περίοδο επικρατεί η μεγαλύτερη ηρεμία από ποτέ.

Τυχεροί στην περιοχή μας που δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα , αλλά και λόγω εγκλεισμού κανείς πια δεν πηγαίνει στο νοσοκομείο για ψήλου πήδημα. Μόνο τα επείγοντα και οι χρόνιες παθήσεις εξυπηρετούνται .
3) Κάποιοι συναθλητές από περιοχές με κρούσματα και θύματα, που επιλέγουν (σεβαστό) , να μην πετάξουν , διερωτώνται αν είναι δίκαιο κάποιοι να «γράφουν» πόντους στο Leonardo , έναντι των υπολοίπων.

Απάντηση : προσωπικά βρίσκω πολύ σωστή την παρατήρηση. Προτείνω στους διαχειριστές του συστήματος να ΜΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΟΥΝ οι βαθμοί εν μέσω καραντίνας , ώστε να είναι δίκαιο για όλους.

Γνωρίζετε φυσικά ότι τα περισσότερα όργανα ανεβάζουν αυτόματα την πτήση χωρίς εντολή του πιλότου (τουλάχιστον στο Flymaster live που έχω , αυτό γίνεται ). Θα μπορούσα λοιπόν να μην έχω καθόλου ανοιχτό το live , αλλά αυτό από πολλές απόψεις δεν είναι σωστό.

Αυτά είχα να πω……
Καλή Ανάσταση και καλή λευτεριά σε όλους .

Ιωακείμ.

achim
Competition
 
Δημοσ.: 549

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τρί Απρ 14, 2020 12:05 pm

εξ ορισμου το μηνυμα σου ειναι μια αντιπαραθεση προκειμενου υποτιθεται να δικαιολογηθει το τι κανεις ΠΑΡΑ τα οπως παραδεχεσαι καθολικα μετρα

jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό Μπάμπης Κ. » Τρί Απρ 14, 2020 9:42 pm

Καλησπέρα Ιωακείμ και καλοπέταχτη η νέα σου πτέρυγα (AR:7,90 :shock: ).
Θα συμφωνήσω μαζί σου πως δεν μπορεί να πάει κάποιος σε αγώνες με μία τόσο απαιτητική πτέρυγα, ακόμα δε περισσότερο σε αγώνες υψηλού επιπέδου όπως Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, χωρίς να έχει βάλει ώρες. Απαγόρευση πτήσεων VFR από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει στην Ελλάδα οπότε θεωρητικά μπορεί να πάρει κάποιος τον εξοπλισμό του και να πάει να πετάξει. Θεωρητικά, διότι δεν προβλέπεται η χρήση αυτοκινήτου για να πάει σε απογείωση ούτε για περισυλλογή, πέρα του τυπικού θέματος της απόστασης από το σπίτι.
Από τα επίσημα όργανα του αεραθλητισμού στη χώρα μας υπάρχει παύση δραστηριοτήτων και μάλιστα όπως γράφουν παύση δραστηριοτήτων των σωματίων. Αυτό μπορεί να διαβαστεί και σαν απαγόρευση προπονήσεων μια και μιλάμε για αθλητισμό. Μακάρι να γίνουν κινήσεις να αλλάξει κάτι μέχρι ένα επίπεδο αν δεν χαλαρώσουν σύντομα τα μέτρα που αφορούν το χώρο.
Για το θέμα ατυχήματος, δεν γνωρίζω στατιστικά πόσες φορές χρειάστηκε ΜΕΘ κάποιος πιλότος -παραπέντε ή αετού- τα τελευταία 10-20 χρόνια, αλλά σίγουρα δεν φτάνουμε τις χώρες γύρω από τις Άλπεις με τους χιλιάδες πιλότους -και το σύστημα υγείας μας δεν είναι σε κρίση. Μακριά από εμάς.
Τελικά όμως τι γίνεται με όσους πετάτε; Πιστεύω συμφωνείς πως πιλότοι που πετούν πτέρυγες CCC, EN-D ή ακόμη και κάποιες ''hot'' ΕΝ-C, δεν μπορούν να κάθονται χωρίς να βάζουν ώρες ενώ η σεζόν έχει ξεκινήσει. Αν η κατάσταση συνεχιστεί και για παραπάνω μήνες, θα έχουμε πιλότους που έχουν προπονηθεί σε δυνατές συνθήκες και άλλους που κάθονται και κοιτάζουν τον σάκο είτε γιατί δεν θέλουν να το πληρώσουν όσο μία πτήση για Μιλάνο αν τους πιάσουν στο δρόμο, είτε γιατί δεν το θεωρούν σωστό. Χωρίς να θέλω να το αμβλύνω καθόλου, δεν είναι ούτε σωστό ούτε ισότιμο μεταξύ αθλητών. Γνώμη μου είναι πως αν τραβήξει καιρό δεν θα πρέπει να γίνει πανελλήνιο πρωτάθλημα φέτος. Ελπίζω να βρεθεί λύση κοινή για όλους ή να προλάβει η χαλάρωση των μέτρων σύντομα. Δεν ανήκω στη κατηγορία που πετάει καυτή πτέρυγα, αλλά γνωρίζω καλά τι προκαλεί η απτησιά :roll: .

Καλό Πάσχα και καλές προσγειώσεις σε όλους.

Μπάμπης Κ.
EN B
 
Δημοσ.: 45

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό pantelis mac » Παρ Απρ 17, 2020 9:16 pm

Η αποψη μου επι του θεματος ειναι καθαρά θεμα προστιμου μεχρι να φτασεις στην απογειωση,φυσικα χωρίς συνωστισμό.Απο εκει και πέρα εδω στην επαρχια τουλάχιστον τα βουνα ειναι γεματα κοσμο.Άλλοι για τρέξιμο
,άλλοι για downhill mtb,οι ποδηλαταδες κανουν εκατονταδες χιλιόμετρα με τις κούρσες κτλπ.Ποσο πιο επικυνδυνο ειναι αυτο που κανουμε εμεις!!!.Η απογείωση ειναι πανω απο τα κεφαλια μας στα 10 λεπτά.Το ξερω οτι ακουγομαι εξωγηινος και γκάου,και σίγουρα δεν εχω κανενα λογο να δικαιωλογιθω απλα σας μεταφερω τα vibes του χωριου μας.Δεν ασχωλειται κανεις μαζι μας το νοσοκομειο μας αδειο και οι μπάτσοι την στηνουν σε 2 μεριες στάνταρ καθε μέρα.Τελειως τυπικα δλδ.Δεν πεταμε για να αποδείξουμε κατι ,ουτε γιατι είμαστε πιο μάγκες :evil: .Καλη ανασταση σε όλους.(στην απογειωση για να καταλάβετε εχουμε περισσοτερους θεατές απο τον αγωνα που καναμε στη βλαχερνα wtf!!)

Παντελής Σαμψωνας.

pantelis mac
EN A
 
Δημοσ.: 4

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό valtasa » Σάβ Απρ 18, 2020 8:44 pm

Αν γράψουν 100 άτομα την άποψή τους , θα έχουμε 100 διαφορετικές προσεγγίσεις.

valtasa
EN A
 
Δημοσ.: 17

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό O_Petros » Κυρ Απρ 19, 2020 8:13 pm

Καλησπέρα πιλότοι χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη,
Δεν μπαίνουν όλα τα πουλιά σε κλουβιά... και αν τα βάλεις αργά ή γρήγορα πεθαίνουν.
Πετάξτε όσοι μπορείτε... γαντάκια να βάλετε!!!

'Οσοι έχουν μεγάλο το αίσθημα ευθύνης να μην πετάνε.... αλλά ας φουσκώνουνε για να μην τρομάξουν πολύ όταν βγουν από το κλουβί άνοιξη γαρ!!! Γιατί ωραία και καλά όλα στο youtube αλλά ο πισινός αυτουνού που κάθεται στο κάθισμα που βλέπεις ξέρει καλύτερα....

Blue skies and happy landings

O_Petros
EN A
 
Δημοσ.: 8

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό valtasa » Δευτ Απρ 20, 2020 8:47 am

....
"'Όσοι έχουν μεγάλο το αίσθημα ευθύνης να μην πετάνε..."
....

Πώς μπορώ να μάθω αν το αίσθημα ευθύνης που έχω είναι μεγάλο ή μικρό?

valtasa
EN A
 
Δημοσ.: 17

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό O_Petros » Δευτ Απρ 20, 2020 11:46 am

valtasa said:
"Πώς μπορώ να μάθω αν το αίσθημα ευθύνης που έχω είναι μεγάλο ή μικρό?"

μια λύση θα ήταν να το βγάλεις όξω και να το συγκρίνεις με του Ιωακείμ που είναι μικρό.. :P

O_Petros
EN A
 
Δημοσ.: 8

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό valtasa » Δευτ Απρ 20, 2020 7:44 pm

O_Petros έγραψε:valtasa said:
"Πώς μπορώ να μάθω αν το αίσθημα ευθύνης που έχω είναι μεγάλο ή μικρό?"

μια λύση θα ήταν να το βγάλεις όξω και να το συγκρίνεις με του Ιωακείμ που είναι μικρό.. :P


''....με αφήνεις πρώτα να σου πω τι θέλω, όμως δεν έμαθες να ακούς.''

ΣΟΦΟΚΛΗ -ΗΛΕΚΤΡΑ

valtasa
EN A
 
Δημοσ.: 17

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Πέμ Απρ 30, 2020 9:58 pm


jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό valtasa » Σάβ Μάιος 02, 2020 12:01 pm


valtasa
EN A
 
Δημοσ.: 17

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Σάβ Μάιος 02, 2020 4:02 pm

πιστεύω το σημερινό shoutbox αξίζει να μείνει στην ιστορία..


shoutbox έγραψε:Kypourgos :
Kypourgos :
paramick : Οτι ειχα να πω .....το είπα...
paramick : Και εγώ δεν έχω λόγια Αντώνη αλλα δεν πάει έτσι η δουλειά...
Kypourgos :
paramick : Ονομαστικά και ενυπόγραφα
paramick : Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να αλλάξω το paramick σέ Αρτέμη αν συνεχίσεις έτσι....
Kypourgos : αλλά είναι και πολύ γελοίοι που ασχολούνται.
paramick : Δέν είναι έτσι τα πράγματα
paramick : Το πέρασες Λευκάδα μάλλον εδώ...
Kypourgos : πετάξω. Απο την στιγμή που δεν παρενοχλώ την εναέρια κυκλοφορίας κάνω ακριβός οτι κάνει ο καθένας με το μοτέρ του. Αν τώρα το πρόβλημα είναι ο ιος που είναι τουλάχιστον για γέλια έχω να πω οτι οι υποκριτές που πετάνε αριστερά και δεξιά οχι μόνο δεν ειναι σε θέση να με κρίνουν
jollyroger : εσύ για γίνεις σεβαστός, γνώμη μου είναι ότι οφείλεις να το δηλώσεις αυτό που δήλωσες, όχι στο shpitbox αλλά ενυπόγραφα και προς όλους διαθέσιμο
Kypourgos : Λοιπόν επειδή εγώ δεν ειμαι ΖΗΣΗΣ και επειδή πετάω αρκετές φορές στην Γλυφάδα και απλά εχθές έτυχε να δανείσω τον εξοπλισμό μου καθώς εγώ πέταγα τις προηγούμενες μέρες και θα εξακολουθώ να πετάω και τις επόμενες έχω να πω οτι απλά δεν δέχομαι κουβέντα για το που και πότε θα
valtasa : Βαγγέλη συμφωνώ με ότι έγραψες.
vagos : Αποστόλη αυτό που δεν δέχομαι είναι το να προκαλούμε τις οποίες αρχές (γενικότερα όχι λόγο covid) πετώντας στα πιο απαγορευμένα μέρη του λεκανοπεδίου της Αττικής, την στιγμή που ειδικά με PPG οι επιλογές είναι πάρα πολλές
valtasa : mpZRacing. Κάθισε μπροστά στον καθρέπτη και διάβασε το μήνυμα που έγραψες. Αν δεν αντέξεις , είσαι σε καλό δρόμο.
vagos : Ξερω καλα πλεον, οτι δεν σας νοιαζει. Καλο θα ειναι ομως πριν να μαθουμε να αντιδρουμε καταστροφικα να μαθουμε να χτιζουμε ομαδικα.
mpZRacing : που έχει όλη την ευθύνη και γνωρίζοντας όλες τις επιπτώσεις για τις συνέπειες. Για αυτό άμα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα από το σύλλογο που είμαι εγγεγραμμένος και ανήκω μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου.
mpZRacing : Είμαι άνθρωπος που δεν μου αρέσει να προκαλώ προβλήματα αλλά μάλλον προκάλεσα. Είμαι αυτός που πέταγε χθες στη Γλυφάδα με αποτέλεσμα να γίνει θέμα συζητήσεις στον κύκλο του παρά πέντε. Δεν θέλω να δικαιολογήσω τον εαυτό μου απλώς εγώ το δημιούργησα εγώ είμαι και αυτός που έ
vagos : Εχετε σκεφτει τι συνεπειες θα ειχε αν μαζευονταν αλλα 10 μοτερ καθημερινα πανω απο την παραλιακη?
vagos : ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΗΜΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
vagos :
vagos : Μπορειτε να πετατε και σε πιο απαγορευμενα μερη των Αθηνων , οπως και κανατε. Δεν ειπαρχει κανενα θεμα με την ελευθερια της επιλογης σας αυτης.
vagos : Μπορειτε ελευθερα και να πετατε κρυφα ή φανερα σε ολα τα "νορμαλ" σποτ οπως πεταγατε/πεταγαμε παλαιοτερα
vagos : Mπορειτε να μην πετατε.
paramick : ο αντωνακης της καρδιάς μας...
Kypourgos : Ο κόσμος τελικά είναι πολύ ασυνείδητος. Όχι μόνο δεν σεβάστηκε τον ιό πού θα μας σκοτώσει όλους... Αλλά δεν σεβάστηκε ούτε την προσπάθεια των συναθλητές του να πετάνε κρυφά. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΌΣ
vagos : Όταν η βλακεία (ή ο εγωκεντρισμός) παει σύννεφο απο κάποιους, μπορεί στο μέλλον να έχει συνέπειες για ολο τον χώρο μας
vagos : «link»

jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό mdrakakis » Σάβ Μάιος 02, 2020 4:35 pm

Το πρόβλημα με τις πτήσεις πάνω από την την παραλιακή (Γλυφάδα-Ελληνικό-Π.Φάληρο-ΣΕΦ κλπ) είναι πολύ παλιό, όπως βλέπουμε συνεχίζεται, και θα συνεχιστεί και άλλο όπως δηλώνουν οι ίδιοι που το δημιουργούν. Επειδή μένω σε μια από τις περιοχές αυτές, έχω δει προσωπικά αρκετές φορές τα παλικάρια αυτά, και μάλιστα σε αρκετά χαμηλές πτήσεις, πάνω από την παραλιακή, έναν δρόμο με πολύ μεγάλη κίνηση, πάνω από σπίτια, αλλά και από σημεία που περπατάνε αρκετοί άνθρωποι καθημερινά. Δεν θα προσπαθήσω να μπώ στη λογική αυτων των κυρίων, είναι ενήλικες και εχουν την ευθύνη για τις πράξεις τους. Απλά αναρωτιέμαι, αν τελικά ενας Vagos μπορεί να φέρει την άνοιξη. Και το λέω αυτό, γιατι εκτός από τον Σταμέλο και τελευταίως ένα δυο άλλους, δεν βλέπω να ασχολούνται αυτοί που θα έπρεπε… . Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κάποιος, γιατί δεν επεμβαίνει ο ΑΟΚ, η ΕΑΠ, η ΕΛΑΟ…. και δεν ασχολούνται καθόλου με το συγκεκριμένο θέμα. Ικανοποιούνται ίσως με μια χαλαρή παρατήρηση και αυτό είναι όλο, την στιγμή μάλιστα που οι πτήσεις δημοσιεύονται στο Leonardo; Εκτός από την τακτοποίηση της ετήσιας συνδρομής των μελών, τους αγώνες, με τις κούπες και τα μπράβο στις ταβέρνες, που ναι μεν μπορεί να είναι και αυτά απαραίτητα, πριν απ όλα αυτά, υπάρχουν και δύο σοβαρότερα θέματα, δηλαδή η αεροπορική παιδεία, και η ασφάλεια πτήσεων, που είναι και τα δυο άμεσα συνδεδεμένα με το μέλλον του αθλήματος που κάνουμε. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, όμως καλό θα είναι να ασχοληθούν επιτέλους ενεργά, και με όποιο νόμιμο τρόπο τους επιτρέπει η θέση τους, πριν προκληθεί κάποιο ατύχημα με εμπλοκή πολιτών, με σοβαρές επιπτώσεις στις πτήσεις, και γενικώς στον χώρο μας. Ίσως βέβαια να κάνω και λάθος, γιαυτό διορθώστε με……

mdrakakis
EN B
 
Δημοσ.: 50

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό dim » Σάβ Μάιος 02, 2020 6:06 pm

Του jolly πάντως του είχαν στείλει την αστυνομία, όταν ήμασταν το ΣΕΦ. Ήμουν μπροστά στο σκηνικό, όταν μας την έπεσε περιπολικό, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Και δεν ήταν η ΕΑΠ κλπ αλλά οι σκαφάτοι με τα γιότ που τους ενοχλούσε το μοτέρ. Όταν τριγυρνάς με μοτέρ σε αυτές τις περιοχές, σύντομα θα ενοχλήσεις ανθρώπους που έχουν τον τρόπο τους και τα μέσα.

Και όλο αυτό δε έχει να κάνει με την καραντίνα αλλά με την περιοχή. Ποιοι νομίζετε μένουν εκεί? Ο Μπάμπης ο σοβατζής που δεν μπορεί να κάνει τίποτα όταν πάνω από κεφάλι του πετάει ο Χ την ώρα που πίνει το καφέ του?

Στην Ελλάδα όπου αδιαφορούν οι νόμοι, κουμάντο κάνει το χέρι του δυνατού.

Find what you love and let it kill you - Bukowski
SY1ADR
-------------------------------------
http://vimeo.com/dimitrism
http://youtube.com/dimitrismm
dim
Competition
 
Δημοσ.: 899

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό O_Petros » Κυρ Μάιος 03, 2020 12:59 pm

Δεν υπάρχουν κεκτημένα γιατί δεν υπήρξαν άνθρωποι που να επιθυμούν να αποκτήσουν κάτι...
Ισχύει τόσο γι αυτούς που είναι επάνω και θέλουν να πετούν όσο και για τους άλλους που είναι από κάτω και θέλουν να προστατευτούν.
Σίγουρα υπάρχει πάλι το στοιχείο που μας χαρακτηρίζει... μιλάμε όπου θέλουμε και του μπεκί εκεί που γλείφουμε ή όπου δεν μας παίρνει.
Δεν υπάρχει πλαίσιο της προκοπής γι αυτό που φοράμε στην πλάτη. Αυτές οι ανεξέλεγκτα ωραίες καταστάσεις (αν δεν ήταν ωραίες θα φροντίζαμε να αλλάξουν) που φτιάχνουν εκπαιδευτές με ένα χαρτί σε μια νύχτα με πολύ ελευθερία αφήνονται στα σωματεία. Πόσα από αυτά είναι αληθινά και ενεργά;;; και κατ επέκταση πόσο αληθινή είναι αυτή η ομοσπονδία;;; Πόσο παράνομο είναι το μοτεράκι που πετάει πάνω από την γλυφάδα και πόσο νόμιμο το ελεύθερο που πετάει πάνω από το κάθισμα; Βάλτε λοιπόν τις πέτρες στην τσέπη σας και σταματήστε να γίνεστε αρτέμιδες και μάτσες. Η κοινωνία δεν είναι ΛΟΚ. Αν παραβιασει ένας το κόκκινο δεν αφαιρούν όλων την άδεια ΚΑΙ τις πινακίδες.

O_Petros
EN A
 
Δημοσ.: 8

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Κυρ Μάιος 03, 2020 1:17 pm

δεν έχω καταλάβει αν ο "παραβιαζων το κόκκινο" είναι ο πετουμενος στην γλυφαδα ή ο ασθενής με κορωνοιο...?

jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό O_Petros » Κυρ Μάιος 03, 2020 1:59 pm

Αυτό το δεύτερο jolly "ο ασθενης με κορωνοιο" που φοβάται μην του φάω το κρεββάτι αν πετάξω προς το παρών είναι σαν το ανέκδοτο με τον Αλβανό τουρίστα...

Πες ότι κάνω ενα φοβερό κρος ή αγώνα ή μια απλή τσουλήθρα... και βρίσκομαι να πετάω πάνω από το λιμάνι της ΙΤΕΑΣ... ή πάνω από μια παραλία της Αμοργού και να προσγειωνομαι κιολλας... Πρέπει να ερθουν ολοι αυτοι οι αστυνόμοι που έχουμε εδώ μέσα να με μαζέψουν γιατί αν χτυπήσω εγώ ή καποιος άλλος θα διασυρθεί το άθλημα... ή πρεπει να ερθουν οι κανονικοί αστυνόμοι να με μαζεψουν γιατί ο κανονισμός λεει οτι απαγορεύεται;;;; θα σου πω να μην ζοριστείς να απαντήσεις... γιατί η απαντηση εξαρτάται από το ποιος είναι ο ρουφιάνος κάτω... δεδομένο που δεν υπάρχει στο πρόβλημα. Το άρθρο παντως που βγηκε για την γλυφάδα εγώ δεν το βρήκα προσβλητικό ή να εκθέτει το άθλημα. παρ' όλα αυτά με προβλημάτισε που ενώ ΜΟΝΟ αεραθλητικά υπάρχει παραπεντε στην Ελλάδα και τίποτε άλλο... αναρωτιέται ο δημοσιογράφος αν αποτελεί αθλητική δραστηριότητα και αν έστειλε ο πιλότος 6 στο 13033....

O_Petros
EN A
 
Δημοσ.: 8

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Κυρ Μάιος 03, 2020 2:42 pm

κατάλαβα...

περι αθλητισμου, έχω να προσθέσω :

Wikipedia έγραψε: Η Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία (γαλλικά: Fédération Internationale des Échecs, FIDE) είναι ένας διεθνής αθλητικός οργανισμός που ενώνει τις σκακιστικές ομοσπονδίες ανά τον κόσμο και λειτουργεί ως οργανισμός διοίκησης στο διεθνές σκάκι.

jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό O_Petros » Κυρ Μάιος 03, 2020 3:32 pm

Έτσι μπράβο jolly... Τώρα τοποθετήθηκε ορθά... Αφού σου αρέσει η wikipedia χτύπα άθλος ύβρις και παιδεία. Το κάθε ένα ξεχωριστά.

O_Petros
EN A
 
Δημοσ.: 8

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Κυρ Μάιος 03, 2020 5:15 pm

... διότι όπως είναι προφανές, προβλέπεται με σαφήνεια στην περίπτωση
B6 Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.

jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό O_Petros » Κυρ Μάιος 03, 2020 7:40 pm

... Τώρα ξαναβγάζεις τις πέτρες από την τσέπη.. και σε ρωτάω.. που την πρωτοπετάς; Στους μαραθωνοδρόμους; στους ποδηλάτες; σε αυτούς που βαλανε λουράκι και στις σαύρες;;; στην Κουλα που με Β2 πήγαινε για καφέ στην Τασούλα; σε αυτούς που την ανέβασαν; σε αυτούς που την ανεβοκατέβασαν; στους εξωγήιηνους;;; που την πετάς;;; επιλεγμένα σε συνάδερφο αεροπόρο... το πρόβλημα είναι γιατί την πετάς ανθρωπάκο;

O_Petros
EN A
 
Δημοσ.: 8

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Κυρ Μάιος 03, 2020 8:24 pm

O_Petros έγραψε:με προβλημάτισε που ενώ ΜΟΝΟ αεραθλητικά υπάρχει παραπεντε στην Ελλάδα και τίποτε άλλο... αναρωτιέται ο δημοσιογράφος αν αποτελεί αθλητική δραστηριότητα και αν έστειλε ο πιλότος 6 στο 13033....
jollyroger έγραψε:περι αθλητισμου, έχω να προσθέσω :

Wikipedia έγραψε: Η Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία (γαλλικά: Fédération Internationale des Échecs, FIDE) είναι ένας διεθνής αθλητικός οργανισμός που ενώνει τις σκακιστικές ομοσπονδίες ανά τον κόσμο και λειτουργεί ως οργανισμός διοίκησης στο διεθνές σκάκι.
O_Petros έγραψε:Έτσι μπράβο jolly... Τώρα τοποθετήθηκε ορθά... Αφού σου αρέσει η wikipedia χτύπα άθλος ύβρις και παιδεία. Το κάθε ένα ξεχωριστά.

jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Κυρ Μάιος 03, 2020 10:40 pm

Screenshot_2020-05-03 www sky gr - LEONARDO.png


ιστορικης αξιας

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό Θωμάς » Δευτ Μάιος 04, 2020 12:33 am

jollyroger έγραψε:
Screenshot_2020-05-03 www sky gr - LEONARDO.png


ιστορικης αξιας



Εγκρίνω !!!
Jolly relax τσαμπα αγχωνεσαι
:wink:


@ Petros..... LIKE

... Pilots do
Θωμάς
EN B
 
Δημοσ.: 43

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Δευτ Μάιος 04, 2020 8:54 am

relaxed είμαι... αλλά όχι αδιαφορος

αν θέλει κάποιος να πετάξει στην ομόνοια, ας το δηλώσει επωνυμως και ενυπογράφως... και όχι να προκαλεί την μισή Αττική και στο καπάκι μετά από ξεφτιλικι στην εφημερίδα, ξανά τα ίδια μέσα στην καραντίνα

δεν θα περιμένω να μου την πέφτουν οποτε παω να πετάξω, ούτε όταν συμβεί θα λεω ότι δεν το έβλεπα...

όταν είναι κάποιος τόσο μαγκας που κουβέντα δεν σηκώνει, να το παίρνει μόνος του πανω του με τρόπο που να εξασφαλίζει τον χώρο κι όχι με τρόπο που να μας εκθέτει...

μήπως υπάρχει κάποια εγγύηση ότι αυτός που θα στραβώσει θα κυνηγήσει τον ένα "μαγκα" και όχι ότι θα αρχίσει να ψάχνεται για την χαλαρότητα που μέχρι σήμερα απολαμβανουμε από τις αρχές;

στην Αμερική ξέρεις ότι για χάρη ενός... "μαγκα" (dell) απαγορεύεται πλέον η πτήση σε παραλία σε 2-3 πολιτείες;

όταν υπάρχει αιτια, θα ακολουθήσει αποτέλεσμα.. πώς αλλιώς;

jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075

Επόμενο

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες

cron